Blog Detoxikace přírodní léčba Zdraví

Soli a kyselina močová

Soli, kyselina močová a vznik kamenů

Pokud se v přírodě někde vyskytuje kyselina, má snahu reagovat s okolními látkami, neutralizovat se a vznikají soli. Děje se to i v lidském organismu. Za normálních okolností ledviny vylučují jak jednotlivé látky jako ionty, kyseliny, tak i jejich soli. Pokud jsou, ale ledviny z různých důvodů přetížené nebo je snížena jejich činnost, soli se začnou v těle ukládat. Jednou z důležitých vylučovaných látek je i kyselina močová, krystalická látka málo rozpustná ve vodě. Čím je PH roztoku nižší, tím méně je rozpustná a vytváří ukládající se krystaly a kameny. Také její rozpustnost snižuje chlad. Usazování kyseliny močové způsobuje onemocnění dnu, kdy v důsledku ukládání krystalků do kloubů, chrupavek, kostí, kůže vznikají záněty. Může podporovat vznik kamenů v močových cestách a ledvinách. Další kyseliny jako oxaláty ( šťavelany, ionty solí kyseliny šťavelové ) tvoří s vápníkem, draslíkem špatně rozpustné soli. Až 90% močových kamenů, písků, krystalků je tvořeno právě oxaláty. Oxaláty se ukládají i v chrupavkách kloubů, ledvinách, játrech i dalších typech buněk. Oxaláty můžeme přijímat z potravin ( rebarbora, špenát, fazole…) nebo vznikají v játrech, jako konečný produkt metabolismu aminokyselin. Mohou být vylučovány ledvinami, částečně i skrze střeva. Zde je mohou odbourávat některé bakterie a také mohou být vysráženy vápníkem a magnéziem a vyloučeny stolicí. Z tohoto hlediska je Activ-Acid ideální přípravek, protože obsahuje multiminerální komplex z mořských řas Lithothamnion calcareum s dostatečným množstvím vápníku a jiných minerálů, které právě usnadňují vylučování oxalátů. Problémem jsou i vápenaté soli ( kalciumfosfát, kalciumpyrofosfát, kalciumhydroxyapatit…), které se ukládají nejen do kloubů, ale i do cév, jater, plic, ledvin, žaludku i nervového systému ( často šišinka). Detoxikaci od biogenních solí, jako důsledku překyselení provádíme přípravkem Biosalz, ten je i součástí komplexu Activ-Acid. Nezapomeňte, že biogenní soli jsou častým stavebním materiálem mikrobiálních ložisek, protože v nadměrné míře vznikají i v tkáních při chronickém zánětu.

Ve společnosti se dějí nehezké věci. Zvýrazňují se problémy, které se táhnou lidskou společností celou historií lidstva. Také si určitě kladete otázku, proč velká část problémů je vytvořena uměle a kdo to řídí. Je důležité sledovat, co se děje, ale o řád důležitější je zaměřit se sami na sebe. Jde o nás, o náš život, naše zdraví, naši duši. Nenechte si brát radost ze života. Toxiny fyzické i emoční na nás útočí ze všech stran. Nenechte se jimi ovládnout. Máme prostředky, informační přípravky, které zvládnou toxiny na všech úrovních. Svoboda, volný dech je zásadní podmínkou pro rovnováhu: když budete cítit, že dochází k jejímu vychýlení zkuste inovovaný přípravek Activ-Acid., pracuje na všech třech rovinách- informační, energetické i hmotné. A také zpívejte a v období, kdy se kvůli teplu málo větrá, choďte na vycházky. Obojí je osvědčený způsob, jak okysličit tělo a mozek a předejít překyselení a špatným náladám.

Zakyselení a vliv mateřských orgánů

Víte, jaký orgán pentagramu má největší vliv na překyselení? V první řadě to jsou plíce, které reagují na překyselení v řádu minut.

Důležité funkce plic:

  • Vylučují nejvíce kyselých látek – denně vydýchají cca 20 000 mmol kyselých iontů.
  • Zajišťují přívod kyslíku pro dobrý, vyvážený metabolismus – důležité jsou zdravé plíce bez toxinů. Jejich činnost řídí dechové centrum regulující dech v prodloužené míše a Varolově mostu (cortex) na základě koncentrace CO2. Při dlouhodobější výchylce se jeho citlivost snižuje. Toto centrum může být ovlivněno toxiny a ložisky
  • Ovlivňují tlusté střevo, to dodává potřebné látky jako minerály, krátké mastné kyseliny…a zajišťuje nepropustnost pro toxiny.

Dlouhodobou rovnováhu udržují ledviny, reagují v řádu dní. Zajišťují řadu důležitých funkcí:

  • Vylučují kyselé látky – hlavně metabolické, netěkavé, ale i těkavé kyselé látky. Pomocí amonného kationtu NH4 dokáží vyloučit mnoho kyselých látek bez ztráty minerálů.
  • Vytvářejí a znovuvstřebávají pufry, které regulují PH.
  • Zajišťují rovnováhu iontů, které mají také vliv na PH sodík, chlorid, vápník…
  • Ovlivňují kosti – zásobárna minerálů ( Ca, Na, K…), které slouží, jako poslední záchrana k vyrovnání kyselosti.

Do metabolismu a vylučování metabolických kyselin zasahují i játra, protože jsou klíčovým orgánem metabolismu:

  • Vytváří močovinu z čpavku ( amoniaku). Produkují spolu se svalovými buňkami glutamin potřebný pro tvorbu amoniaku.
  • Zásadní pro celkový metabolismus – produkce a spotřebovávání ketolátek, laktátu…, přeměny cukru v tuky a naopak.
  • Oxidace a metabolizace aminokyselin.

Produkce pufrů – proteiny krevní plasmy…

Informační složení přípravku Joalis Activ-Acid:

  • RespiDren – plíce denně vydýchají největší množství kyselých iontů, jejich činnost je ovlivněna emočními zátěžemi. Infekční ložiska v plicích mohou zásadně ovlivňovat jejich efektivitu.
  • ColiDren – prostředí střeva je zásadní pro metabolismus, vstřebávání minerálů, které zasahují do acidobazické rovnováhy, prospěšný mikrobiom, který podporuje zásadité reakce.
  • UrinoDren – ledviny zajišťují dlouhodobou acidobazickou rovnováhu, vytváří pufry, které okamžitě neutralizují nadměrnou kyselost, vylučují kyseliny, které se nedají vydýchat.
  • Supertox – detoxikace jednotlivých buněk, buněčných struktur, zejména mitochondrií, zajišťuje dobré spalování za přítomnosti kyslíku, který neprodukuje.
  • Enternal, nervus vagus nervové řízení  trávícího traktu ovlivňuje mikrobiom, nervus vagus ovlivňuje hloubku dýchání.
  • Cortex – prodloužená mícha a Varolův most je centrem automatického dýchání, odsud je řízen rytmus a intenzita dýchání.
  • Hipp – tělesné tekutiny jsou součástí složitého mechanismu vylučování kyselých látek, jsou v nich obsaženy pufry neutralizující kyselost.
  • Calon patogenní střevní a gastrointestinální fágy poškozující prospěšné bakterie.
  •  Biosalz – biogenní soli jsou důsledkem překyselení, způsobují pohybové potíže, záněty, vysoký krevní tlak a poruchy imunity (autoimunita).
  • Metabolity vznikající trávením masa – při degradaci bílkovin vznikají kyselé látky, metabolity masa obsahují hodně dusíku, který je třeba vyloučit, a zatěžuje vylučovací orgány.
  • Anxinex – úzkost je toxin, který zásadně ovlivňuje dechové centrum a snižuje efektivitu výdechu, tím se v těle nevydechnuté kyselé látky akumulují a je nutné je vylučovat ledvinami, což je neúměrně zatěžuje.
  • Depren – smutek, depresivita ovlivňují tělesnou aktivitu, zpomalují metabolismus, podporují v těle záněty, což vede ke zvýšené tvorbě kyselých iontů.
  • Diamino – potlačování osobnosti, emocionální stres z nepřijatých vlastností vede k energetickému vyčerpání z neustálé sebekontroly, únavě a poškozenému metabolismu. 

www.prirodaleci.cz

zdroj:Bulletin Joalis

Mohlo by Vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.