Blog Detoxikace Zdraví

Biosalz – kouzelník na usazeniny

Biosalz je přípravek na tzv. biogenní soli. Ty vznikají v organismu jako produkt vlastního metabolismu. Mohou se nacházet v různých částech těla, v měkkých i pevných tkáních. V mozku, stejně jako v kloubech. Po jejich usazování mohou lidé tzv. kostnatět a to fyzicky i přeneseně mentálně. Aby jste se nestali zkostnatělými lidmi, je potřeba umožnit těmto solím odejít z organismu. Na to je třeba spustit jejich rozpouštění.

Jednou z možností kde se projeví usazování těchto solí, jsou močové kameny. Močové kameny a písky jsou tuhými útvary, vznikající krystalizací a sedimentací v močovém ústrojí. Malé kamínky a písek se mohou spontánně vyloučit při močení, větší kamínky mohou zablokovat třeba močovody. Jejich odstranění nebo rozbití vyžaduje většinou návštěvu specializovaného pracoviště. Čím výše jsou tyto kamínky v močovém ústrojí umístěny, tím hůře dochází k jejich vyloučení. Tedy z ledvin to půjde hůř, než z močového měchýře.

U některých lidí může být přítomnost kamenů zcela bez příznaků, u jiných vyvolá bolesti, nepříjemné stavy, někdy i velmi závažné jako třeba ledvinovou koliku. Tyto písky a kameny se tvoří přibližně u každého desátého člověka. častější jsou u mužů. Pokud už se Vám kameny vytvořily a byly vyloučeny či odstraněny, máte 50 % šanci, že je do deseti let budete mít znovu.

Močové kameny vzniknou, když máte v příliš velké koncentraci minerální látky a zahuštěné. Doporučuje se hodně pít a ředit tak moč, aby nebyla příliš koncentrovaná, ale přehnané se nucení do pití 2 a více litrů denně a pocity viny, pokud nastavený limit neplním také nejsou dobrou cestou. Následný stres ze selhávání je příčinou dalších zbytečných potíží. Pro lidi, kteří trpí úzkostí ze selhání požadavků okolí. lékařů a pod. je vhodný přípravek Anxinex, který pracuje s úzkostmi a ledvinová typická emoce je úzkost. Kdo vypije 2 litry tekutin a ani o tom skoro neví, ten budiž šťastným člověkem.

Nejčastější kameny jsou oxalátové a to až u 80% lidí s kameny. Dále jsou četné kameny složené z fosforečnanu vápenatého a kyseliny močové. Kameny mohou být z celé sbírky minerálů a informace o všech rzných sloučeninách jsou vepsány do přípravku Joalis Biosalz. Kameny, které obsahují kyselinu močovou je možné díky jejich chemickému složení rozpustit. Klíčem je zvýšení PH moči z kyselého na zásadité. K tomu můžeme použít i kombinaci přípravků a to

Joalis Urcid – Biosalz – Activ Acid

Dále je potřeba držet dietu proti překyselování, což znamená omezit příjem masa. Upravit pitný režim, zvýšit příjem tekutin a ideálně ještě popíjet ledvinové čaje. Jakmile se nastaví zásadité prostředí, kámen se začne zmenšovat, po čase se může rozpustit úplně.

Na podporu vyloučení drobných kamenů a písků z močových cest se doporučuje užívat

Biosalz – UrinoDren – Streson

při této detoxikaci můžete cítit už na začátku úlevu v urogenitálním traktu. Někdy je možné pociťovat po krátkou dobu i pálení a tlak při močení.

Další usazeniny se tvoří ve žlučníku a to jako žlučové kameny a písek. Tento problém je v populaci velmi častý, mnoho lidí si nechává nakonec kvůli potížím žlučník odstranit. Zatímco u močových kamenů dominují spíše muži, u žlučových kamenů je spíše doména žen.

Žlučové kameny vznikají v důsledku nepoměru koncentrací základních složek ve výsledné žluči. Těmi složkami jsou žlučové kyseliny a jejich soli, cholesterol a fosfolipidové látky. Srážením a nalepováním se drobných částeček na sebe pak mohou vznikat žlučová bláta a kameny. Někdy jsou tyto kameny velmi tvrdé. Může se jednat o kameny čistě cholesterolové, které jsou většinou kulaté a jsou pozorovatelné ve stolici při různých jaterních očistách, po kterých často ve velkém odcházejí z těla. Dále se může jednat o bilirubinové pigmentové kameny. Ty jsou tvrdší než cholesterolové. Případně se může jednat o usazeniny jiné, ale to už je vzácnější.

V důsledku těchto kamenů a písku může ve žlučových cestách vznikat zánět. Někdy může být koloběh obrácený a to tak, že v důsledku zánětu ve žlučníku se začnou tvořit kameny. Žlučník, játra, žlučové cesty jsou emocionálně spojeny s emocí agrese. I s tou je potřeba naučit se přiměřeně zacházet, protože každá emoce je důležitá a každou do jisté míry potřebujeme k přežití. Jen je potřeba používat ji adekvátně situaci a v míře adekvátní situaci. Na tyto kameny často trpí lidé, kteří přetlak vůči okolí skrývají, nedokáží se včas a přiměřeně ohradit jim nepříjemné situaci. Pro tyto případy, kdy jednáme podle naučených vzorců ať už vštěpovaných rodiči, institucemi, okolím nebo sami neznáme míru jak reagovat přiměřeně je vhodný preparát

NoDegen

Přítomnost kamenů můžeme cítit jako bolestivost v pravém podžebří, pocit napětí v těle po tučném jídle. Potíže s trávením. Může nás bolest při nádechu vpravo pod žebry, objevuje se časté říhání a případně zvracení, nebo pocity na zvracení. Emoční podrážděnost už na malé podněty, jiskřičky před očima, slabost, celkový pocit nevolnosti. Na detoxikaci žlučových cest od kamenů můžeme použít například sadu

Biosalz – BiliDren

Usazeniny v mozku a mozkové písky

Ano skutečně se soli, miniaturní zrnka písku mohou usadit v mozku a působit nám potíže a až zkostnatělé myšlení. Zažila jsem u klientů skokový nárůst zlepšení nálad, myšlení a až jakési euforie už v prvních třech dnech aplikace přípravku Biosalz. K vyčištění mozku je ho ideální kombinovat

Biosalz – Cranium – MiHerb – případně ještě NonGrata

Nutno také podotknout, že i samotnou aplikací přípravku Biosalz se spustí vylučování solí ze všech tkání a opraví se minimálně z části správné trvalé vylučování solí, ale v kombinaci s uvedenými přípravky se zároveň začnou rozpouštět pod solemi léta ukrytá infekční ložiska a to je pro naše zdraví velmi důležité. Nejčastěji se tvoří tyto písky – vápenné usazeniny v epifýze. Čím jsme starší, tím více jich tam máme. Již v období dospívání dochází k prvním degenerativním změnám v epifýze. V důsledku toho přestává epifýza správně fungovat pro syntézu melatoninu – spánkového hormonu, který je zároveň významným antioxidantem. U starších osob tak může docházet k poruchám spánku a tím i regenerace a samouzdravující procesy během spánku stagnují.

Další usazeniny se tvoří ve šlachách, které se postupně stávají méně a méně pružnými, začínají tvrdnout a tuhnout. Mohou tam také díky kalcifikaci vznikat zánětlivá ložiska, která způsobují někdy značné bolesti. K detoxikaci těchto struktur použijeme

MuscuDren – Conectid -Biosalz

Přípravek Biosalz si najde u každého cestu, kde je potřeba pomoci. Využijte jeho výborných účinků na udržení mladého myšlení, nálady, pružnosti. Vaše okolí Vám bude vděčné 🙂

čerpáno z Bulletinu Joalis ing. Jelínek a mé vlastní praxe

Naďa Rydlová

Mohlo by Vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.