Blog Vitální houby

Jak na posílení imunity pomocí léčivých hub a bylin

                                                                     Eshop  


Dračí sirup MycoBaby

Sirup je vhodný především pro malé děti, které nejsou schopné polykat tabletky. Vyniká výbornou chutí díky přídavku kvalitního holandského kakaa a dětem jistě zachutná. Jeho účinky na zvýšení obranyschopnosti těla spočívají v kombinaci bylinek a medicinálních hub. Dračí sirup obsahuje Cordyceps, Reishi, Echinaceu a Acerolu.

Cordyceps posiluje ledviny i imunitu a výborně působí i na atopické problémy a posílení plic. Také medicinální houba Reishi má velmi příznivé účinky na posílení imunity a zároveň se výborně osvědčila u alergií i atopických ekzémů. Velmi známá pro svůj příznivý vliv na imunitu je i Echinacea, která má také pozitivní vliv na psychiku. Dostatek přírodního vitamínu C je jednou z důležitých součástí pro správnou funkci organizmu dětí, proto Dračí sirup obsahuje Acerolu s vysokým obsahem tohoto nezbytného vitamínu.

Ohledně dávkování doporučuji se držet přiloženého návodu.

 

MycoComplex

Druhým z přípravků, který je ve formě kapslí, je MycoComplex, který je vhodný pro větší děti i pro dospělé. Kapsle obsahují již výše zmíněné medicinální houby Cordyceps, Reishi a Acerol a navíc jsou doplněny o Agaricus a houbu Shitake.

Houba Agaricus patří mezi nejsilnější houby při posílení imunitního systému. Příznivé účinky má také při léčbě ekzémů a u dalších kožních problémů. Houba Shitake je pro svou chuť vyhledávanou houbou při přípravě pokrmů, mimo to však také posiluje imunitu a trávení a dokáže si poradit s viry a bakteriemi.

Pokud jde spíše o preventivní posílení imunity, tak dávám u předškoláků 2x denně jednu kapsli, u školáků ráno dvě a večer dvě. Při vážnějším stavu, lze dávku upravit směrem nahoru.

 

BIOcell betaglukan

Třetí přípravek na podporu imunity se jmenuje BIOcell, jedná se o čistý betaglukan, který se získává z potravinářských kvasinek. BIOcell betaglukan se užívá jako doplněk k medicinálním houbám. K posílení imunity vystačí jedna kapsle spolu s obvyklou dávkou hub. V případě akutních stavů se může BIOcell betaglukan užívat samostatně ve vyšších dávkách. Díky jeho účinkům je možné nemoc u dětí podchytit včas. V případech akutních stavů doporučuji vysadit medicinální houby (třeba MycoComplex) a nasadit BIOcell ve vyšší dávce. K houbám se vracím až po odeznění akutních příznaků.

 

Čtvrtý přípravek?

Psal jsem tři, ale napíšu něco i o čtvrtém přípravku, který je důležitý hlavně pokud je dítě často zahleněné, teče mu z nosu, často něco vykašlává… Také pokud je měkká stolice či nadýmání. Tím přípravkem je MycoClean. Obsahuje vysoký podíl extraktu slzovky (jobovy slzy), která velmi dobře posiluje slezinu a odvádí z organismu patologickou vlhkost a různé nečistoty. mohli bychom říci, že organismus detoxikuje. U školkových dětí se obvykle půl lžičky rozmíchá třeba v přesnídávce či v kaši. U školních dětí 1-2 lžičky na den.

Pravidlo 5/2

Pokud se řeší problémy, které se týkají imunitního systému, tak doporučuji užívat houby 5 dní v týdnu, 2 dny pauza. Působení medicinálních hub na imunitní systém je pak výrazně efektivnější.

acerolaPříjem vitamínu C

Po dobu užívání medicinálních hub doporučuji zvýšit příjem vitamínu C. A to buď ve formě extraktu z brazilské třešně Aceroly nebo jen zvýšením příjmu ovoce a zeleniny.

Medicinální houby = polovina úspěchu

V případě oslabené imunity jsou medicinální houby jedním z řešení, jak dětský organismus posílit. Podle praktiků tradiční čínské medicíny je však důležité pečovat také o správný chod sleziny, která je jedním ze zdrojů imunity. Je možné posílit slezinu u dětí? Odpověď zní ano, je však důležité dodržovat několik pravidel. Děti by měly jíst pravidelně 4krát až 5krát denně, strava by měla být pestrá a je důležité jíst tak, aby se děti nepřejídaly. Samozřejmostí jsou kvalitní potraviny, které obsahují dostatek živin, důležitých pro růst a správný vývoj dětí. V případě oslabené sleziny je vhodné výrazně omezit sladké potraviny, mléčné produkty a výrobky obsahující pšenici. Dalším důležitým aspektem je pravidelný pohyb.

Jaké potraviny zařadit do jídelníčku?

Základem jídelníčku jsou složité sacharidy, které jsou doplněny malým množstvím vysoce hodnotných bílkovin a porcí lehce povařené zeleniny. I děti potřebují stravu, která je čerstvá a chutná, velmi vhodné jsou lokální potraviny. Většině potravin stačí lehké povaření, po kterém zůstává jídlo křupavé. Trávení začíná již v ústech, proto je dobré děti učit, aby jídlo nejdříve důkladně rozžvýkaly a vychutnaly si každé sousto. Ne nadarmo se říká, že jste to, co jíte a u dětí, které potřebují kvalitní stravu pro svůj zdravý vývoj, to platí dvojnásobně.

Které potraviny posilují slezinu?

Vhodné jsou neutrální nebo teplé sladké chutě: lehké obiloviny, zvláště bílá rýže a rýžová kaše (congee), oves, pražený ječmen, lepkavá (sladká) rýže, špalda, dýně, sladké brambory, celer, tykev, mrkev, kukuřice, pastinák, cizrna, černé fazole, batáty, jamy, hrách, vlašské ořechy, kompot, kuřecí, hovězí, jehněčí, játra, ledvinky, makrela, tuňák, ančovičky.
Ostré chutě (v malém množství): cibule, pórek, česnek, vodnice, paprika, čerstvý zázvor, skořice, muškátový oříšek, fenykl, kuchyňská koření.
Složité sladké chutě (v malém množství): melasa, datle, rýžový sirup, ječný slad, palmový cukr.

Jaké potraviny naopak nejsou vhodné?

Nevařené a syrové potraviny chladné povahy: saláty, syrové ovoce (celé i vymačkaný džus, zvláště z citrusů), pšenice, klíčky a obilné výhonky, syrová zelenina, rajčata, špenát, mangold řapíkatý (římský špenát), tofu, jáhly, chaluhy, sůl, přílišné množství sladkých jídel a koncentrovaná sladidla, hnědá rýže, antibiotika, vitamín C (ve větším množství než 1-2 gramy denně), pivo.
Zadržující a vytvářející vlhkost: zmrzlina a mléčné výrobky (kromě malého množství másla a jogurtu), cukr, čokoláda, ořechy a semínka (s výjimkou vlašských ořechů), ořechová másla.

Mohlo by Vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.