Blog přírodní léčba

Projevy jaterních poruch

PROJEVY JATERNÍCH PORUCH

Jaterními chorobami, ať již cirhózou, nebo například hepatitidou, trpí v dnešní době velké množství lidí. Jak se liší od zdravé populace? Jak se má vůbec jaterní problémy projevit na vzhledu člověka?

 

Onemocnění jater se může projevit různě. Mezi nejčastější a většinou i první příznaky patří:

  • zvýšená únava,
  • malátnost,
  • nevýkonnost
  • rychlé vyčerpání.

Později se může přidat nevolnost, zvracení, anorexie jako spojená úbytek na váze. Poměrně časté jsou také bolesti břicha, které jsou nejčastěji lokalizovány na pravé polovině. Bolesti jsou většinou spojeny také s plynatostí a větším výskytem průduchů než zácpám.

PROJEVY NA KŮŽI

Mezi kožní projevy jaterních chorob patří především žlutá barva kůže (tzv. Ikteru). Velmi častá je i zvýšená tvorba puchýřů a vranitelnost kůže, hyperpigmentace (zvýšený výskyt pigmentových ploch na kůži) a tzv. pavoučkové névy. Jedná se v podstatě o rozšířené cévičky v kůži, které z jednoho středového bodu šíří radiálně ven.

Dalším příznakem jsou projevy krvácení na kůži, které jsou způsobeny nedostatečností proteinů nezbytných k zhojení krve. Tyto bílkoviny se nedoporučují vytvářet poškozené funkce jater, proto se u takového pacienta vyskytuje množství bledých a podlitin. Poměrně časté jsou výrazné škrábance na kůži. Nefunkční játra totiž nejsou schopny zpracovat a odbourat různé produkty lidského metabolismu, které pak ukládají do pokožky a způsobují jeky. U mužů se může jaterní onemocnění projevit i ztrátou kůže na velkých částech těla

RUCE MOHOU NAPOVĚDĚT

Dost výrazně se porucha jater projevuje na rukou. Takový pacient má kůži dlaní z hřbetu ruky jakoby “lakované”, lesklou. Často se také v rukou vyskytují oči, které výrazně kontrastují s nápadně bílými fingly, na kterých jsou velmi výrazně vytvořeny bílé měsíčky. Prsty také mohou mít paličkovitý tvar.

VELKÉ BŘICHO NENÍ JEN U OBÉZNÍCH

Pacienti s poruchou jater také většinou mají vystouplé břicho, i když ostatní části těla jsou normální. Není to způsobeno obezitou, ale zadržováním vody v oblasti břicha. Pacienti také často trpí otoky dolních končetin, kdy se zadržená voda gravitačně posune směrem dolů.

Jaterní onemocnění se může také projevit impotencí a jinými sexuálními poruchami u mužů a poruchami a nepravidelností menstruace u žen. Časté je také krvácení z dásní, například při čištění zubů, značné trápení a malá kapacita učení při učení.

Ale pozor: jednotlivé uvedené příznaky mohou svědčit jak pro poruchy funkce jater, tak pro jiné onemocnění. Přesnou diagnózu musí vždy stanovit ošetřují lékař, který také navrhne odpovídající terapii.

Pro prevenci jaterních poruch a pro rekonvalescenci můžete použít tyto detoxikační preparáty a přípravky čínské medicíny.

LiverDren

LiverHelp

ActivCOI

Hepar

Rozpletení zamotaného klubíčka

Maitake

Polyporus

Agaricus

Mohlo by Vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.