Střevo je jedním z hlavních zdrojů toxinů pro organismus. Nejsou jen toxiny zvenčí, ale mnohem více jsou zdrojem potíží našich vnitřních toxinů.
Při zkoumání stoletých lidí se již dávno zjistilo, že nejvíce se nacházejí v oblastech jako je Kavkaz nebo bulharské hory, kde mimo jiné spotřebovávají potraviny, které jsou nějakým způsobem ferované. Myslí se tím přirozené, tzv. mléčné kvašení. Ať již konzumovali mléko kravské, kamélie, kobylí, mléko jaků, kysané zelí atd. tak se v těchto kysaných potravinách nachází bakterie, která se nazývá Lactobacilus. Tato bakterie byla označena za důvod tak dlouhého života, protože má tu vlastnost, že dokáže likvidovat různé další škodlivé bakterie. Největší množství Lactobacilu, ale i jiných mikroorganismů nacházejí ve střevě.Tam se nacházejí nestrávené zbytky potravy, které procházejí pomocí bakterií ve střevě procesem, který z těchto zbytků vytváří co říkáme stolice. Stolice se zkládá kromě zbytků potravy až do poloviny z oloupaných střevních močových cest. Další součástí jsou miliony, ale skutečně miliony mikroorganismů z regionu, kde se člověk narodil a žije. Celkem se nachází ve střevě asi 400 druhů těchto mikroorganismů v milionových počtech kusů. Společenství mikrobů, poměr a složení jednotlivých mikroorganismů ve střevě (symbióza) je velmi důležité pro naše zdraví a náš život. Toto společenství se nezúčastňuje jen na trávicích procesech, ale také na školení imunitního systému.Imunitní systém se učí s jakými mikroorganismy se může potkat, aby je dokázal později identifikovat a správně proti nim vytvořit obranu. Dalšími funkcemi této intelektuální komunity jsou výroba dalších látek, například vitamínů. Skutečně málokdo má opravdu dokonalou intestinální symbiozu. To znamená, že některé mikroorganizmy jsou zastoupeny ve správném množství, některé jsou malé a jiné skutečně minimální množství. Při narušení této společnosti mluvíme o intestinální dysbioze, která je velmi častá a je jednou z hlavních příčin poruchy našeho organismu a především imunitního systému. Vzhledem k množství druhů mikroorganismů je samozřejmě mnoho variantních intestinálních dysbióz.Celé společenství a udržování zdravé intestinální mikroflóry je velmi složitou záležitostí. Velmi složitá proto, že tyto mikroorganismy reagují s potravinami a různými potravinami různě. Zdá se, že při konzumaci určité potraviny nebo ne závisí na tom, které ty mikroorganismy ve střevě právě přerostou. Proto je velmi časté, že lidé někdy na nějakou potravinu zareagují a udělají jim potíže a další na tuto potravinu nemají žádnou reakci. Sami se v tom samozřejmě nepřála co jim škodí a co ne. Rozmnožování mikroorganismů se mění velmi rychle a složení se mění v každém okamžiku.
90% lidí má střevní dysbiozu. To znamená nedobré složení intestinální mikroflóry. Mikroorganismy, které se nacházejí ve střevě a podílejí se na trávení potravy, nebo s potravinami nějak reagují, vylučují různé toxiny a jedovaté látky. Dokonce nesmírně jedovaté látky. Při správném složení intestinální mikroflóry nevznikají toxické látky. Jedovaté látky vznikají například hodně při trávení tuků, ale i např. Masa. Proto se často jedná o diskusi o vegetariánství jako o zdravější způsob života, o které se nyní nedotknutelné etické hledisko. Tvrdí se, že vegetariáni jsou zdravější a žijí déle. Že maso je rakovinotvorné. Ano z této perspektivy je pravda.Protože vegetariáni do svých narušených intestinálních mikroflórů nepřidávají žádné potraviny, které mají velmi negativní reakci na přítomnost špatných mikroorganismů v střevě a jsou zdrojem toxických látek, které pronikají do organismu a jsou zdrojem mnoha dalších potíží. Nejzávažnější reakce je reakce na karcinogenní látky, které jsou všeobecně známy a je asi 10. Tyto látky mohou také velmi často způsobit změny v buňkách, které mohou vést k vzniku rakoviny. Je pravděpodobné, že za rostoucí počet onemocnění rakoviny je právě nezdravé prostředí střev. Tu nejjedovatější látku vedoucí k vzniku zhoubného nádoru si vlastně vyrábíme sami. Nemusíme hledat tolik ve vnějším prostředí.Jsou vytvářeny i látky genotoxické, které vedou k jiným zdravotním potížím než je rakovina. Například lupénka, duševní choroby apod. Tyto genotoxické i rakovinotvorné látky se vyrábějí vlastně díky dysbioze a konzumaci určitých potravin každý den po mnoho let a střevo je tedy velkým zdrojem toxinů, se kterými musí náš imunitní systém denně bojovat. Pokud vzniknou látky, které nejsou až tak toxické, mohou být příčinou jen únava, deprese, úzkosti, kožní choroby. Každý ekzém, každý atopický ekzém bychom mohli diagnostikovat jako dysbiozu, protože přes kůži se tyto toxiny pak vylučují. Další poruchou může být i ženská neplodnost, protože tyto toxiny vedou například k hormonálním poruchám apod.Zdravotních problémů způsobených nesprávným složením intestinální mikroflóry – dysbiozou jsou desetky a nelze je ani vymenovat. které nejsou až tak jedovaté, mohou být příčinou třeba jen únava, deprese, úzkosti, kožní choroby. Každý ekzém, každý atopický ekzém bychom mohli diagnostikovat jako dysbiozu, protože přes kůži se tyto toxiny pak vylučují. Další poruchou může být i ženská neplodnost, protože tyto toxiny vedou například k hormonálním poruchám apod. Zdravotních problémů způsobených nesprávným složením intestinální mikroflóry – dysbiozou jsou desetky a nelze je ani vymenovat. které nejsou až tak jedovaté, mohou být příčinou třeba jen únava, deprese, úzkosti, kožní choroby.Každý ekzém, každý atopický ekzém bychom mohli diagnostikovat jako dysbiozu, protože přes kůži se tyto toxiny pak vylučují. Další poruchou může být i ženská neplodnost, protože tyto toxiny vedou například k hormonálním poruchám apod. Zdravotních problémů způsobených nesprávným složením intestinální mikroflóry – dysbiozou jsou desetky a nelze je ani vymenovat.
Dysbioza vznikala odjakživa a proč tak je jen můžeme domnívat. Nejvíce dětí dříve umíralo na intestinální chorobu, je to záležitost stará jako lidstvo samo. Samozřejmě to bylo proto, že prakticky neexistovala hygiena a bylo velmi mnoho střevních infekcí ze špatné vody, ze špatného jídla atd. V té době to opravdu mohlo stačit, aby člověk jedl denně živý jogurt, aby bojoval proti těmto infekcím. Dnes je situace jiná. Dneska už nejsou infekce vznikající z vody a nedostatečné hygieny a jídla, dnes jsou problémem hlavně antibiotika, které jsou hlavní a největší příčinou této dysmikrobie. Nejedná se pouze o antibiotika, která užíváme ve formě léků, ale například víme, že antibiotika jsou v hnízdě, v masích se setkáme s antibiotiky, protože zvířata jsou preventivně krmena krmivem s přídavkem antibiotik. Antibiotika, které užíváme, dostanou moči do vody i do různých jiných potravin. Podpora naší země antibiotiky je pravděpodobně na vině toho, že těžko najdeme člověka, který nedokázal dysbiozou. Tak se už dítě narodilo s takovým střevním prostředím jako jeho matka. Tak se i dítě narodí s dysmikrobií a setkáváme se s nimi s bolestmi bříška, nadýmáním a samozřejmě s kožními chorobami. Stejně tak mateřské mléko z velké části vyrábí právě z intestinálního obsahu a tak i mateřským mlékem procházejí do dítěte střevní toxiny od matky. Na vině nejsou jen antibiotika, ale i očkování hrají velmi negativní úlohu a podílejí se významně na vzniku intestinální dysmikrobie. Dále se jedná o různé hormony při hormonální léčbě, případně i protikoncepci. Dále intestinální mikrofloru narušuje i ozáření a různé střevní operace, ale to už jsou záležitosti přeci pouze vyskytující se vyjímečněji. Zatímco s antibiotiky a hormony ve vodě, tabletách. potraviny se setkáváme prakticky všichni.
Je třeba zdůraznit, že intestinální dysbióza vede k poruchám imunity. Střevo je jedním ze dvou základních řídících imunitních systémů. Druhý je v mozku.
Balíček č. II obsahuje tyto preparáty
Střevní dysmikrobie není jen záležitost střeva, ale mikroflora je sledována a monitorována mozkem. Ten kontroluje všechno, co se děje v našem těle. Přes mozog tak můžeme ve střevě nastolit intestinální symbiozu.
1. skupinou doplňků stravy je
Supertox + Nodegen + Toxigen + Cortex
Supertox obecně vede k uvolňování toxinů z různých tkání
Nodegen zasahuje do lidských psychických a opuštěných zasutých emocí. Tyto zapouzdřené nevědomé emoce hrají velmi podstatnou roli ve schopnostech tkání zbavovat se toxinů. Tím, že jsou tyto emoce uvolněny, se schopnost vylučovat toxiny zlepší.
Cortex je preparát, který rozbíjí ložiska v části mozku zvané pons varoli. Z této části je právě monitorováno střevo a prostředí střeva.
Toxigen uvolní a vyloučí střevní toxiny, které se někdy i po léta ve střevech vytvářeli.
Nastolený stav symbiozy, kterého dosáhneme pomocí těchto preparátů můžeme pak už podporovat správným stravováním, probiotiky .
2. skupina, která u některých lidí přichází v úvahu je přítomnost mikroorganismů v oblasti mozku a to v pons varoli. Tady přicházejí na řadu spíše doplňky stravy, které čistí různé infekce, nacházející se právě v pons varoli a znemožňující mu srávný monitorink střeva
Spirobor+Virtox+Zooinf+Supertox
Spirobor pracuje se zátěží boreliemi
Zooinf pracuje s bakterií Bartonella a Eerlichie. Ty velmi často borelii doprovází a přenášejí se jak přes klíšťata, tak přes hmyz a možná i pohlavním stykem
Virtox pracuje s virovými infekcemi
Supertox je popsaný výše.
Balíček č. II obsahuje tyto doplňky stravy
Spirobor
Virtox
Zooinf
Nobac
Po detoxikaci pak může tato část mozku opět řídit správně střevo a střevní mikrofloru a nastolit stav symbiozy.
Je třeba si uvědomit, že stav dysmikrobie není zvládnutelný pouhou konzumací jogurtů, ani pouhými laktobacilly, protože nic z toho nemá vliv na řídící funkci pons varoli, která je při dlouhodobé dysmikrobii narušena vždy, tedy nejen to prostředí střeva.
Tyto doplňkové stravy přispívají k nastolení intestinálních symbióz a pomáhají tak zabránit tvorbě toxinů pocházejících ze střev. Produkce toxinů má ve své režii, protože v kombinaci s různými potravinami a intestinální dysmicrobií vytváříme více či méně nebezpečných toxinů. Znovu jen připomínáme, že střevo je velmi důležitou složkou imunitního systému a dysmikrobie může za to, že kvalita imunitního systému klesá, tím se bojíme různých infekcí, na které musíme brát antibiotika, které zhoršují funkci imunitního systému a dysmikrobii a tím jsme stále v bludném kruhu .