Blog přírodní léčba

Studie účinnosti detoxikačních preparátů Joalis

Vliv výživových doplňků
Vliv výživových doplňků řady Joalis na průběh léčby pacientů praktických lékařů a ambulantních specialistů.
Souhrn
V průběhů měsíců listopad 2000 až březen 2001 se uskutečnila v České republice pilotní studie sledující vliv přípravků řady Joalis na průběh léčby pacientů praktických lékařů, gynekologů, dermatologů, alergologů a pediatrů. Použité přípravky: CRANIUM, VERTEBRA, IMUN, CANDID, REGULAR, EKZEMEX, ANALERG, BAMBI IMUN A BAMBI ASTMIN. Věkový průměr (pouze dospělí) 38 let.
Pacienti zaznamenali úlevu při podávání přípravků řady Joalis 75%. Lékaři zaregistrovali mírné až značné zlepšení zdravotního stavu u svých pacientů v 83%. Přípravky byly velmi dobře snášeny. Nebyly zaznamenány žádné vedlejší účinky. Pouze 1 pacient podávání přerušil.
Metodika
Informace byly získány dotazníkovým systémem (viz příloha). Dotazníky byly následně zpracovány na základě pozorování, běžných laboratorních výsledků a pohovorů se sledovanými pacienty praktickými lékaři a ambulantními specialisty z oborů gynekologie, dermatologie, ortopedie, pediatrie a alergologie vybranými náhodným výběrem, především ze severních a východních Čech.
Studie
Joalis Cranium
převažující diagnózy – G 43.9 migrenézní cephalea a M 54.2 cervikalgie
Joalis Vertebra
převažující diagnózy – M 54.9 dorzalgie, M 54.2 cervikalgie, M 54.5 bolesti dolní části zad, lumbágo.
Joalis IMUN
převažující diagnózy – J 41.0 chronická bronchitis, J 32.9 chronický zánět vedlejších dutin nosních, opakované infekty HCD.
Joalis Regular
převažující diagnózy – N 92.6 nepravidelná menstruace, N 92.1 nadměrná a častá menstruace s nepravidelným cyklem, N 91.2 amenorea a N 95.1 menopausální a klimakterické stavy.
Joalis Candid
převažující diagnózy –
N 76 vaginitis, vulvovaginitis a kolpitis.
Laboratorní vyšetření: Candida sp. 5x
V terapii převládala azolová antimykotika (Canesten)
Joalis Ekzemex
převažující diagnózy – L 20 Ekzema atopicum, ekzemy na různých částech těla.
Převažující terapie: antihistaminika, kortikoidní masti
Joalis Analerg
převažující diagnózy – J 45.9 astma a J 3é.4 alergická rýma
Bambi Imun a Bambi Astmin
převažující diagnózy – J 45.0 astma převážně alergické, laryngitidy a bronchitidy
Výsledky
Věkový průměr 38 let (mimo BAMBI řadu).
Pacienti zaznamenali úlevu při podávání přípravků řady Joalis v 75%. Lékaři zaregistrovali mírné až značné zlepšení zdravotního stavu u svých pacientů v 83%. Přípravky byly velmi dobře snášeny. Nebyly zaznamenány žádné vedlejší účinky. Pouze 1 pacient podávání přerušil.
Závěry
1. Pacienti přijali velmi pozitivně podávání přípravků řady Joalis a zaregistrovali v 75% zlepšení zdravotního stavu a úlevu v průběhu terapie standardními postupy.
2. Vstřícný postoj zdravotníků, jak praktických lékařů, tak ambulantních specialistů. V 83% zaregistrovali zlepšení zdravotního stavu u svých pacientů.
3. Obě skupiny (lékaři i pacienti) oceňují odbrou snášenlivost a téměř nulové vedlejší účinky.
4. Na základě informací lékařů lze předpokládat sníženou preskribci léků v rámci standardní terapie u vybraných diagnóz.

Mohlo by Vás zajímat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.